Seljord

Seljord

Den vesle bygda Seljord ligger vest i Telemark, omringet av fjell og vakker natur. For natur- og friluftsinteresserte byr bygda på badestrender, turterreng, i skog og fjell. Seljord er handelssenteret i Vest-Telemark og et trafikknutepunkt mot både Oslo, Bergen, Grenland og Torp. For natur- og friluftsinteresserte.

Til daglig er Seljord ei lita bygd med i underkant av 3 000 innbyggere fordelt på 711 kvm, men gjennom sesongen fylles kommunen opp med flere hundre tusen turister. Enten i forbindelse med et av Dyrskuplassen sine mange arrangement, eller for å oppleve den fantastiske naturen. 

Ønsker du å vite mer om Seljord? Les mer på Visit Seljord sine sider. 

Sjøormen Selma

Midt i Telemark, fylket som til alle tider har vore knytta til eventyr, folkeviser, fantasi og skapartrong, ligg Seljordsvatnet og rugar på sin store løyndom. Kva er det eigentleg som gjøymer seg under den blåe, venlege overflata? 

I 250 år, og truleg enda lenger, har folk hevda å ha sett eit stort og ormeliknande dyr i Seljordsvatnet. Den fyrste skriftlege omtala går tilbake til 1750. Då skulle Gunleik Andersson Verpe frå Bø ro eit flyttelass frå Ulvenes til Nes. Då han var midt ute på vatnet dukka det opp en sjøorm som gjekk til åtak på den eine av dei to pråmane hans og kvelvde han.

sj_C3_B8orm+kittelsen

Dyrskuplassen og Dyrsku´n

Dyrskuplassen er en av de best utbygde arrangementsplassene i landet med gode campingareal, grøntområde, smågater og gårdstun. Siden 1866 har det blitt arrangert Dyrsku på plassen, og fra  1999 og 2001 har plassen vært arena for henholdsvis Countryfestivalen Seljord og Seljordfestivalen. 

Dyrsku´n er Norges største handels- og landbruksmesse som trekker opp mot 90 000 besøkende 2. fredagen i september. Fra starten skulle Dyrsku´n først og fremst tjene landbruk og husdyrhold. Slik er det fremdeles, men siden oppstarten har arrangementet utviklet seg til en møteplass med rom for alt fra kniv- og klokkehandel, lokalmat og store områder med landbruksmaskiner. 

Oversiktsbilde

Våre samarbeidspartnere