Tusen takk for i år!

Tusen takk for i år!

30 July 2017, 12:07

Den 19. Countryfestivalen i Seljord er over. Nordens største Countryfestival har de siste dagene vært fylt med hele 25 artister og over 30 000 besøkende.

Fantastisk festivalstemning til tross for skiftende vær

Totalt 25 artister har i år underholdt festivalpublikummet. I et til tider ruskete festivalvær har publikum fått oppleve alt fra lokale- til internasjonale countryartister, allsang og fantastiske lyttekonserter.

I løpet av festivalens første døgn var over 2500 campinggjester ankommet festivalen, og da første artist ble presentert onsdag ettermiddag var publikum mer enn klare for festival. De møtte opp på Cafescenen og fikk med seg konserter som DJ Red Planet, Tricky Trail, Tessy Lou & The Shotgun Stars og en av publikumsfavorittene – Rotlaus. Festivalen var i gang!

Torsdagskvelden ble en våt fornøyelse for både arrangør og publikum. Med Read Worn, Bill Booth, Too Far Gone og Gausdal-bandet Get Rhythm og GARDSBRUK fyltes Cafescenen med entusiastiske festivalgjester.

Etter mye regn, kom fredagen – dagen alle hadde ventet på, da selveste Brad Paisley skulle stå på Hovedscenen. Foran en stappfull arena gikk Brad Paisley på scenen og publikum var elleville! Countrystjernen holdt koken fra første til siste låt og imponerte stort med tekniske og krevende gitarriff og stødig vokal. Brad Paisley takket det norske publikummet og la ikke skjul på at fjellene som omringer festivalområdet og publikum fikk han til å føle seg som hjemme. Ca. 11 000 mennesker befant seg på området under Paisley-konserten og de fleste ble igjen for neste konsert, da Telemarks-bandet Byting avsluttet kvelden. 
For dette var også kvelden for Telemarksband – med Ni Liv, Terje Sending, Ugras, The Boots Band og Spinning Wheels ft. Scott Scovill på scenen, feiret publikum de mer lokale musikkheltene.

Fredagen bød på flere verdensstjerner da FMX-utøveren Andre Villa tok med seg Oliver Lie fra Norge, Bryce Hudson fra USA og Ryan Brown fra Australia. De leverte et spektakulært show både for tilreisende og festivalens gjester – med ville triks svevende 12 meter over bakken, en og en óg rett etter hverandre. Både publikum og utøverne var storfornøyde.

Årets SjøormCountry ble avviklet for 6. år på rad. Nytt i år var at det ble kåret vinnere i to kategorier: Beste Band og Beste Soloartist. Finalistene som kjempet om seier i Beste Band var Arthur Stulien m/ band, Sons Of Vanity og Lausdrift. I kategorien Soloartist kjempet Aina Dyrud Wassevik, Annette Skullestad og Simon Aakre Pedersen. Sons Of Vanity og Annette Skullestad trakk det lengste strået i år.

Så kom lørdagen, og selv om fredagen så ut til å bli uslåelig, var det absolutt ingenting å si på stemningen denne dagen heller. I skiftende vær hadde festivalpublikumet pusset støvlene, rettet på hatten og var mer enn klare til den siste kvelden. På Hovedscenen var det publikumsfavorittene STAUT og Vassendgutane som fikk gleden av å avslutte årets festival – et oppdrag som definitivt ble godkjent. Festivalveteranene leverte begge fantastiske konserter og fylte hovedscenen med allsang, dans og publikum til siste slutt. Vinneren av SjøormCountry, Sons Of Vanity åpnet showet på Hovedscenen, tett etterfulgt av Get Rhythm. Tidligere samme dag fikk publikum med seg artister som Twang Gang, Hawk Christensen, Pauper Kings og Redd Volkaert & A-11.

Årets Right On-treff ble også i år en stor suksess med stor deltagelse. Plassen ble fylt av mange flotte kjøretøy. Treffet fikk til og med kjendisbesøk av den gule Mustangen Lille Gul kjent fra Burning-filmene.

Oppsummert kan vi si at årets festival har vært en stor suksess med et variert sommervær. Publikum fikk oppleve et mangfold av gode og varierte artister, samt et ubeskrivelig liv på campen med nesten 3700 campingenheter på området. Ved endt festival kan vi dermed telle opp over 30 000 besøkende, noe vi er svært fornøyde med. 

TUSEN TAKK til dere, våre fantastiske gjester! Uten dere hadde festivalen aldri vært mulig, og vi takker dere for at dere tar turen år etter år. Tusen takk til alle samarbeidspartnere, frivillige, ansatte og ikke minst artister. Dere er helt rå! Countryfestivalen er over for i år, og for en FABELAKTIG uke det har vært. 

VI GLEDER OSS TIL Å SE DERE ALLE IGJEN PÅ COUNTRYFESTIVALEN 2018!

Våre samarbeidspartnere