Tusen takk for i år!

Tusen takk for i år!

29 July 2018, 04:50

Den 20. Countryfestivalen i Seljord er over. Nordens største Countryfestival har de siste dagene vært fylt med hele 28 artister og over 23 000 besøkende.

Fantastisk festivalstemning med nydelig vær!

Totalt 28 artister har i år underholdt et nydelig festivalpublikum i sommervarmen. I et stort sett nydelig festivalvær har publikum fått oppleve alt fra lokale- til internasjonale countryartister, allsang, dans og fantastiske lyttekonserter.

For mange var ventetiden endelig over, og i løpet av festivalens første døgn var over 4000 herlige campinggjester ankommet Dyrskuplassen. Da første artist ble presentert onsdag ettermiddag var stemningen blant publikum allerede på topp. De oppmøtte på Cafescenen fikk med seg konserter som DJ Red Planet, Captain Kane & Big Troule, Bob Appel & Lars Albrecht og en av publikumsfavorittene – Rotlaus. Festivalen var i endelig gang!

Festivalens andre dag ble en fortreffelig opplevelse for både arrangør og publikum. Med blant annet Frode Haarstad, Bob Appel & Lars Albrecht, Bill Iversen & Clutterbillies, Åsmund Åmli Band og Get Rhythm på scenen fyltes Cafescenen med entusiastiske festivalgjester. I strålende solskinnsvær fikk 45 av festivalens gjester oppleve en nydelig dag på veteranbåten Henrik Ibsen langs Telemarkskanalen. Capt. Kane underholdt deltakerne med både sang og humor gjennom hele dagen, og bidro til å gjøre båtturen uforglemmelig.

Fredag var Hovedscenens første dag, og artistene Gunslingers og Sie Gubba fylte opp Hovedscenen med et strålende fornøyd publikum! Festivalpublikummet fylte plassen med brede smil, latter, dans og allsang. På Cafescenen nøt gjestene sommerværet med blant annet Doug Adkins, Ni Liv, Terje Sending og et svært imponerende linedanceshow med Honky Tonk Linedancers på scenen. 

Fredag sto de utvalgte finalistene av SjøormCountry på Cafescenen, og juryen fikk et vanskelig valg når det skulle kåres en vinner. Artistene Sentiment Falls, The 7th Street Band, Wild Whens, Karoline Taraldsøy, Simon Aakre Pedersen og Tor-Ludvig Wårøy kjempet om seieren. Det var Sentiment Falls som til slutt trakk det lengste strået i kategorien ”band”, mens Karoline Taraldsøy gikk av med seieren i kategorien ”solo-artist”.

Med flere både store og små skatter på programmet, fikk gjestene et litt mer ruskete festivalvær på festivalens siste dag, men humøret var likevel på topp. På Hovedscenen var det Hellbillies og Too Far Gone som fikk æren av å avslutte årets Countryfestival, et oppdrag de leverte med glans. Begge bandene gjennomførte fantastiske konserter og fylte Hovedscenen med publikum, allsang og dans til siste slutt! Det var amerikaneren Darryl Worley og bandet Wild Whens (andreplassen i årets SjøormCountry) som åpnet lørdagskvelden på Hovedscenen med to strålende konserter, på tross av at Worley måtte se seg nødt til å ta en kort pause under showet, da lokale byger bestemte seg for å vise seg frem. Tidligere samme dag fikk publikum med seg artister som Sons of Vanity, Hardhaus og britiske My Darling Clementine. På trailercampen var det stor entusiasme blant besøkende for aktivitetene som sto på programmet, og uken ble avsluttet med både kåringer, burgerspisekonkurranse, intimkonsert og autograf-signering med Hellbillies!

Årets Right On-treff ble også i år en stor suksess med stor deltagelse og oppmøte ved Cafescenen. Årets tur til en verdi av 10.000,-, som alle utstillere er med i trekningen av ble vunnet av Lars Olav Haugen med sin røde, skinnende Chevrolet Corvette 1968-modell.

Oppsummert kan vi si at årets festival har vært en stor suksess med et nydelig sommervær og herlige festivalgjester med brede smil om munnen. På grunn av den ekstreme skogbrannfaren og rekordvarmen som har preget fylket den siste tiden, ble det gjort store forberedelser i forkant av festivalen slik at både festivalens ansatte, brannvesenet og helsepersonell var godt forberedt på potensielle situasjoner. Våre gjester tok brannvarselen svært seriøst og viste stor varsomhet gjennom hele festivaluka, noe som førte til et meget fornøyd brannvesen. Med noe ekstra tid til råde reiste festivalens store helter (brannmennene) rundt på campen og kjølte ned varme og lykkelige festivalgjester i solsteiken!

TUSEN TAKK til dere, våre fantastiske gjester! Uten dere hadde festivalen aldri vært mulig, og vi takker dere for at dere tar turen år etter år. Tusen takk til alle samarbeidspartnere, frivillige, ansatte og ikke minst artister. Dere er helt rå! Countryfestivalen er over for i år, og for en FANTASTISK uke det har vært. 

VI GLEDER OSS TIL Å SE DERE ALLE IGJEN PÅ COUNTRYFESTIVALEN 2019!

Våre samarbeidspartnere