Seljord får besøk av Brad Paisley!

Seljord får besøk av Brad Paisley!

23 December 2016, 12:11

Countryfestivalen Seljord arrangeres for 19. gang, og er med sine 25 000 besøkende Nordens største Countryfestival. ”Vi er svært stolte av at Brad Paisley, en av verdens mest populære countryartister, kommer til Seljord fredag 28. juli 2017”, uttrykker daglig leder Egil H. Moen.

Med en så stor internasjonal stjerne på scenen er forholdene lagt til rette for en fantastisk fredag i Seljord. I tillegg spiller syv populære Telemarksband denne dagen, Byting, Ni Liv, Spinning Wheels, Terje Sending, The Boots Band, Ugras og Christian Pallesen med band.

Brad Paisley er, ved siden av Alan Jackson, den mestselgende countryartisten i Norge det siste tiåret. Den 44 år gamle countrystjernen fra Vest Virginia har mottatt tre Grammy statuetter, 14 ACM-Awards, 14 CMA-Awards og to AMA-Awards. Stjernen har ord på seg for å servere et av countrymusikkens mest spektakulære sceneshow med utstrakt bruk av visuelle virkemidler, uten at det går på bekostning av det musikalske håndverket. Paisley stiller alltid på scenen med bandet sitt The Drama Kings, som også er med i studio når nye album spilles inn. Dette er svært uvanlig i countrybransjen.Amerikaneren har lykkes med å plassere 22 sanger på førsteplass, hele 20 skrevet av ham selv. I Norge er Paisleys største radiohit duetten «Whiskey Lullaby», der han synger sammen med Alison Krauss.

Imponerende karriere Paisleys overlegne evner som gitarist har utvilsomt vært med på å skaffe ham den store countrykarrieren. Han er kjent for å spille på en Fender Telecaster, alltid malt i en spesiell variant av såkalt psykedeliskPaisley-mønster. Allerede som trettenåring startet han sitt første band, Brad Paisley and the C-Notes, sammen med voksne musikere.I 1999 slapp Paisleysitt første album «Who needspictures» og oppnådde samtidig sin første nummer 1-hit på countrylistene med sangen «He didn`t have to be». Gjennom sin karriere har Paisley gitt ut 10 album, inkludert en juleplate og det halvveis instrumentale albumet «Play» i 2008. Han har spilt gitar med verdens fremste countrygitarister, sunget duetter med blant andre Keith Urban, Dolly Parton, Alan Jackson og Carrie Underwood, og gitt ut en selvbiografi i samarbeid med Rolling Stone-journalisten David Wild. 

Vi gleder oss!

Våre samarbeidspartnere