Ugras

Ugras

Ugras er et band fra Bø i Telemark som med en utvidet bluegrassinstrumentering lager og framfører låter inspirert av m.a. tradisjonell amerikansk folkemusikk, country og americana/roots samt norsk/irsk folkemusikk og bluegrass.

Musikken er fortrinnsvis frisk, livlig og humørfylt, men ikke uten innslag av sørgmodighet og melankoli.  Ugras sine låter representerer i stor grad noe ekte, ærlig og jordnært – både når det gjelder tekster og musikk.

Konserter med Ugras er ofte satt sammen av egne og andre sine låter i samme sjangerlandskap. Bandet sine egne tekster er skrevet på nynorsk/Bø-dialekt. Bandet er kjent for å skape stor stemning når de opptrer.

Ugras fant tonen høsten 2012 og har siden da holdt mange konserter på puber, festivaler og private arrangement. Sommeren 2015 spilte de inn en plate med 10 låter. Opptaket ble gjort live og på kort tid i Jon Solberg sitt hjemmestudio. Resultatet er en direkte og levende plate, som lyder akkurat slik Ugras skal. I 2016 ble Ugras forsterket med Audun Rørmark, og bandet fikk ny giv og startet en tid med mer fart på øvinger, låtsnekring og konserter.

Så hva er Ugras? Jau, som du allereie veit: Friskt og frodig, egenrådig, tilpasningsdyktig, vilt og vakkert, noe med solide røtter og som kan dukke opp når du minst venter det!

Medlemmer

Torstein Askildt: vokal, gitar, mandolin og munnspill

Stian Dalen: dobro, mandolin, gitar og vokal

Jon Solberg: fele, banjo, vokal og munnspel

Jørgen Tellnes: cajòn og vokal

Knut Eirik Hult: bass og vokal

Audun Rørmark: fele og vokal

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere