The Boots Band

The Boots Band

The Boots Band fra Notodden gikk imot strømmen og spilte countryrock i en by som er blå til beinet. Etter 19 år på veien er bandet nå klare med sin fjerde utgivelse. Denne gangen tar de steget fullt ut og synger på norsk. Tittelen på plata er Heddal, og den blir gitt av plateselskapet Grammofon.

Etter utallige konserter og sterke oppfordringer kom debutalbumet “Out in the Country” i 2003. Singelen “Caddilac Drive” ga guttene en topplassering på Norsktoppen og med låten “Sugar & Pai” fikk de sin første internasjonale linedancehit. 

Nå er bandet altså aktuelle med fjerde CD produksjon. Innspillingen er gjort i Mytown studio i Vestfossen i løpet av 2015 og 2016. Tekstene omhandler alle sjatteringer i et liv. Fra fødsel til grav, via fest og fartskontroller til økonomisk opplæring og hagebenker som dukker opp når snøen går. Alle låtene er arrangert av bandet. Noen av tekstene tar utgangspunkt i Heddal og områdene rundt, men The Boots Band er tro mot countryarven og har selvfølgelig fått plass til en og annen låt hvor kjærlighet er temaet. Vokalist Oddbjørn Holla har skrevet alle låtene, med musikalske bidrag fra Lars Endrerud (Påsån) og Lasse Hafreager (Ein sutt). Avdøde Kjell Sanni fra Notodden har vært til uvurdelig hjelp på tekster. 

Lasse Hafreager har spilt piano og orgel i bandet de siste årene, og han bekler også rollen som produsent på Heddal. Hans profesjonelle musikk-karriere strekker seg 40 år tilbake i tid og startet da han som 17-åring ble med i Sambandet til Åge Aleksandersen. Derfra gikk ferden via Vazelina Bilopphøggers, CAN, CAN og videre til Hellbillies. Han har medvirket på over 40 plateutgivelser som tangent-spiller og et like stort antall som produsent.

Medlemmer

  • Oddbjørn Holla: Vokalist og kassegitar
  • Jarle Havrås: Trommer
  • Olav Torgeir Kopsland: El-gitar, steelgitar, dobro og mandolin
  • Tor Ånon Kleivane: Bassgitar
  • Eivind Kløverød: Trommer og perskusjon, spann, sag og munnharpe
  • Lasse Hafreager: Piano, orgel. Har også arrangert strykere og kor. 

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere