Spinning Wheels Band feat. Scott Scovill (NO/US)

Spinning Wheels Band feat. Scott Scovill (NO/US)

Spinning Wheels Band fra Telemark låter tett og tøft – og med det ene beinet solid plantet i rocken og det andre i countryen går de i en mer rocka og «moderne outlaw»-retning enn tradisjonell country. Inspirasjonen er mer hentet fra Texas enn Nashville i så måte.

Bandet har stått på plakaten til mange av de store festivalene rundt i landet de siste årene, og sommeren 2017 spilte de support for Brad Paisley her i Seljord, sammen med Scott Scovill og gjester fra Brad Paisleys band! Dette ble begynnelsen på et meget hyggelig samarbeid som blant annet har resultert i at Randle Currie og Justin Williamson har bidratt med steelgitar og fele på Spinning Wheels Band sitt kommende album!

2019 kommer til å bli et merkeår i bandets historie. Deres første utgivelse kommer i vår/sommer, bandet tar en studietur til Nashville i juni – muligens med opptredener der borte, flere store jobber i sommer og høst, samt bandets 10-års jubileum til høsten! Mye å glede seg til, og mye å feire!

Karismatiske frontfigurer – samt flerstemt vokal og fremragende instrument-håndtering – har gjort Spinning Wheels Band til lokale favoritter! Bandet er kjent for å skape liv – og å spille lange konserter – rett og slett fordi de koser vettet av seg på scenen! De spiller egne låter samt låter fra sine favoritter. Her dukker det opp låter fra Respatexans, Chris Knight, Randy Rogers Band, og mange mange andre. Repertoaret gjenspeiler en stor kjærlighet til amerikansk kultur, biler, og landsbygda – og såklart også universelle temaer som kjærlighetstrøbbel og daglig slit. To singler fra det kommende albumet er å finne på de fleste strømmetjenester allerede.

Gutta er så heldige å ha med seg Scott Scovill fra Nashville som gjest! Han har gjort endel meget vellykkede opptredener sammen med bandet de senere årene.

Scott Scovill

Stemmen til Cash…

Scott startet ikke sin karriere som artist, men har hele livet jobbet med musikk. Han startet som 19-åring som tekniker for U2, Rolling Stones, David Bowie og mange andre – og etter en stund havnet han hos Alan Jackson. Scovill jobbet tett med denne countrystjernen i 17 år som fast videoregissør og -produsent. Jackson uttalte nylig at «Scott bidro i stor grad til min suksess».

Scovill eier idag fire suksessfulle bedrifter innen musikkindustrien, med kontorer i Los Angeles, New York – og ikke minst sin hjemby Nashville. Blant deres klienter finner man navn som Garth Brooks, Alan Jackson, Brad Paisley, Chris Young, Reba, Chris Stapleton og mange mange andre. Scott sitter også i styret i CMA.

I mange år har Scovill skjult sine vokale ferdigheter, og har kun sunget når han har vært i sitt favorittland av alle 60 han har besøkt – nemlig Norge! Og da gjør han det kun sammen med kompisene i Spinning Wheels Band! «De gutta er så gode!», sier Scott. «Jeg elsker å tilbringe somrene i Norge sammen med Spinning Wheels Band!»

Scotts lidenskap for countrymusikk er like dyp og vidtrekkende som stemmen hans! Han føler seg mest hjemme i låtene til klassiske countryartister som Merle Haggard og selvfølgelig Johnny Cash! Brad Paisley sier gjerne at « Scott synger Johnny Cash bedre enn mannen selv!» Store ord – selvfølgelig – men flere har sagt det samme! For Scott selv er Cash country-adel, den aller største – og “det finnes kun én Man In Black!». «Jeg synger hans låter med andakt og den største respekt», sier Scott smilende.

Scovill har etterhvert gitt etter for presset, og holder for tiden på med sitt første studioalbum. Det produseres av legendariske Luke Wooten, og har planlagt slipp i juni. Liksom for ytterligere å vise sin begeistring for Norge har den første singelen fått tittelen «Norway In The Summertime» – en låt Scott har skrevet selv. Ellers blir albumet preget av inspirasjon fra de gamle heltene, men også nyere stjerner som Chris Stapleton – en artist Scott beundrer og setter umåtelig stor pris på.

Scott spiller som nevnt sammen med Spinning Wheels Band – og håper å se og treffe mange av dere under festivalen!

spinning scott scovill

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere