Paul Overstreet (US)

Paul Overstreet (US)

Paul Overstreets sanger sier alt!

“Alt starter med en sang” er visdomsordet som alle som beskjeftiger seg med countrymusikk enes om. Det er sangene som gjør at vi fortsatt husker og snakker om Jimmie Rodgers, Hank Williams og Johnny Cash. 

Da den 18 år gamle Paul Overstreet reiste i bilen sin fra fødebyen Vancleave i Mississippi til Nashville for å søke lykken i Music City, hadde han han ikke råd til koffert – men han hadde med seg gitaren sin og ti egenskrevne låter i kleskørja si. I dag er det mulig å stille spørsmålet: Hva har følgende countrysangere til felles; George Jones, Randy Travis, Brad Paisley, Kenny Chesney, Carrie Underwood, Travis Tritt, Blake Shelton og Tanya Tucker? De, og mange andre, har hatt stor suksess med sanger skrevet av Paul Overstreet. Den første hit’en var det countrylegenden George Jones som sørget for i 1982 med sangen “Same ole me”.

Internasjonale hitlåter, Grammy-priser og Hall of Fame

I dag er Paul Overstreet valgt inn i Songwriters Hall of Fame (2003) og han er, sammen med Marty Stuart, Conway Twitty og Jimmie Rodgers, en musikkgigant som har sin egen historiske markør på Mississippi Country Music Trail. Om gata markøren står på heter Paul Overstreet Street vites ikke. 

Paul Overstreet har hatt 27 av sine sanger plassert på topp ti i countrylistene i USA, og sangene han og Don Schlitz skrev sammen for Randy Travis på begynnelsen av Travis karriere på 1980-tallet var fundamentet for Travis sitt gigantiske gjennombrudd.  Overstreet står også bak en verdensfavoritt – sangen “When you say nothing at all” var først en country-hit for Keith Whitley i 1988, dernest den første topp ti countryhit’en til Alison Krauss i 1994. Fem år senere gikk den til førsteplass i England og Irland med den irske popsangeren Ronan Keating, som en del av soundtracket til den romantiske komedien “Notting Hill” med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene. 

Men i motsetning til de fleste av Nashvilles mange låtskrivere er Paul Overstreet en fremgangsrik countryartist på egenhånd også. Han har laget 13 studioalbum under eget navn, samt et album med trioen S.K.O. Han har hatt 16 singler inne på countrylistene, og i 1989 sørget albumet “Sowin’ Love” for at hele fem sanger nådde topp ti på countrylistene. I 1991 gikk han helt til førsteplass med sangen “Daddy’s come around” fra albumet Heroes. 

Paul Overstreet har også to Grammy-statuetter på hylla, ved siden av CMA “Song of the year” for 1987 og 1988. Han ble valgt til opphavsrettsselskapet BMI sin “Songwriter of the year” sammenhengende fra 1987 til 1991. Paul Overstreet er sønn av en Mississippi-prest og har underveis også laget flere gospelplater. Ved siden av å spille konserter med sitt eget countryband, bruker Paul mye tid i sitt eget lydstudio i Nahsville der han blant annet hjelper musikk-karrieren til sine seks barn – oppsiktsvekkende døpt Nash, Chord, Summer, Harmony, Skye og Charity. 

Du ser den levende countrylegenden på scenen i Seljord! 

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere