Darryl Worley (US)

Darryl Worley (US)

Darryl Worley reiser over dammen for å spille på Countryfestivalen Seljord!

Darryl Wade Worley kjenner godt til Norge. Den amerikanske countrystjernen og låtskriveren, født i Memphis, Tennessee i 1964, spilte på Country Music Festival Vinstra i 2011, bare noen dager før Norge ble offer for terror.

Da fremførte Worley sin sang «Have you forgotten?», hans beskrivelse av situasjonen i USA i kjølvannet av terroranslagene mot New York og Washington 9. September 2011.  «Have you forgotten?» var, i tillegg til å være Worleys andre nummer 1-hit på de amerikanske countrylistene, også tittelkuttet på hans tredje album, utgitt i 2003.

Darryl Worley er en countrysanger som ivaretar countryens fineste tradisjoner i rett linje fra Waylon Jennings via George Strait til Alan Jackson og Toby Keith. Darryl Worleys karriere som countrysanger startet for alvor da han i 1999 skrev kontrakt med storselskapet Dreamworks Records og begynte å jobbe sammen med produsenten James Stroud. Debutalbumet, «Hard Rain don´t last» inneholdt fire top-40 singler. Worleys første nummer 1-hit, «I miss my friend», var også tittelkutt på hans andre album, utgitt i 2002, det første som gikk til førsteplass på Top Country Albums.

Worley flyttet til Tennessee-småbyen Pyburn da han var liten gutt, faren hans var prest i metodistkirken og mora sang i kirkekoret. Han gikk senere på universitetet i Nord-Alabama og han har utdannelse i biologi og kjemi. Før han satset på musikken på heltid, jobbet han i kjemisk industri. Men det var faren hans som til slutt overbeviste ham om at han måtte forfølge drømmene sine om å bli musiker!

Det sier mye om hvilket talent Worley er, at han først lyktes med å skaffe seg fast jobb som låtskriver for legendariske Fame Studio i Muscle Shoals, Alabama. En av den amerikanske populærmusikkens mest mytiske steder, som også ble gjenstand for en stor dokumentarfilm. Worleys sanger har blitt spilt inn av blant andre George Jones – En fjær i hatten for alle låtskrivere som noensinne har krysset bygrensen til Nashville.

I løpet av de siste femten årene har Darryl Worley sluppet syv album og plassert atten singler på Billboard Hot Country Songs, hvorav tre har gått helt til topps. Han har blitt tildelt en rekke utmerkelser for sitt arbeid for amerikanske tropper i Afghanistan og Kuwait, og han står bak et eget veldedighetsfond, «The Daryl Worley Foundation».

Denne fantastiske countrysangeren kommer til Seljord i juli med blant annet hans siste singel “Lonely Alone” på spillelista. 

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere