Byting

Byting

Telemarksbandet Byting har tidligere tatt Countryfestivalen Seljord med storm. Det er med stor glede vi kan si at bandet kommer tilbake til sommeren! 

Da det gikk galt med folkemusiker og mesterspellemann Jon Elling Buen Garnås i en bilulukke våren 2012, satt venn og hobbymusiker Thomas Hellekås  i gang med å skrive ei låt til hans minne; “Høvdingen”.

Gjennom sosiale medie fikk låta stor lokal oppmerksomhet og spørsmål om innspilling i studio dukket raskt opp.

Med hjelp fra bransjefolk ble prosjektet realistert. Sammen med Jon Ellings bror, Per Anders Buen Garnås, ble innspillingen satt igang hos trommeslager Halvor Halvorsen. Da Thomas etterhvert fikk mulighet til å opptre tok han med seg kompis Svein Eivind, eller Teipen, tanken om et nytt band var blitt til. 

De fire nye bekjente manglet i så fall bare en bassist, og da Marius Skjelbred frå Bø meldte sin interesse var bandet komplett.

Neste steg var å finne på bandnavn, og etter noen heftige kjøreturer over heia dukket navnet Byting opp.For de som måtte lure på hva navnet betyr, trodde de i gamle dager at om du fikk en unge med psykiske forstyrrelsar eller andre sinnslidelser så var det huldrefolket som hadde byttet ut den ekte ungen med sin egen. Altså en Bytting, eller Byting som vi sier i Telemark.

I dag blir uttrykket Byting ofte brukt om en person som kan være litt utagerende, skruppeløs og vill. Bandmedlemmene blir til stadighet kalt dette. 

Like greit å kalle en spade for en spade.

Vi gleder oss til å se bandet igjen på Dyrskuplassen i sommer! 

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere