Brad Paisley

Brad Paisley

Etter noen ekstra runder på helt andre støvete country roads finner den amerikanske countrystjerna Brad Paisley endelig veien hjem, til Countryfestivalen i Seljord. Paisley (44) står på scenen i Telemark fredag 28. juli. 

Dit kommer han med vissheten om at han fortsatt har den magiske touchen, i slutten av april opplevde han for niende gang å gå rett til topps på Billboards Country album-liste, med sin nye plate, Love and War. Et overflødighetshorn av et countryalbum, der Paisley samarbeider med legender fra både country, rock, americana og rap/ hiphopverdenen, inneholdende hele seksten kutt.

Tittelkuttet, «Love and war», er skrevet sammen med Creedence Clearwater Revival-sanger John Fogerty, som også synger sammen med Brad og bidrar med gitar. Sangen handler om soldatene som ofrer liv og helse for USA, men som glemmes av samfunnet om de overlever. Det er verdt å merke seg at Fogerty skrev om noe av det samme for nesten femti år siden, i klassikeren «Fortunate Son».

Men Fogerty er ikke den eneste classic-rockeren som synes at det er gilt å stille opp sammen med en av countrybransjens mest rocka gitarister og scene-artister. Mick Jagger (73) har frontet et av verdens mest lurvete honktonkband i over femti år, og har gang på gang slått fast at country er noe av det han gjør best. På «Drive of Shame», skrevet av Jagger og Paisley sammen, møtes engelskmannen og amerikaneren i en duett som garantert kunne ha livet opp også et Rolling Stones-show. En potensiell hit, som det skal bli spennende å følge i ukene som går frem til slutten av juli. Kanskje Jagger også bør finne ut hvordan man kommer seg lettest til Seljord fra der han måtte befinne seg i sommer?

Love and War inneholder også en annen absolutt sjeldenhet, en «ny» sang med Johnny Cash sitt navn på. «Gold all over the Ground» er et dikt skrevet av Cash, først publisert i boka Forever Words, utgitt på tampen av fjoråret. Paisley har satt melodi til diktet, og etter planen skal en rekke andre artister gjøre liknende med et utvalg av de totalt 41 diktene, for et helt album. Paisley fronter altså prosjektet.

«Dying to see her» er skrevet sammen med Bill Anderson (79), en av countrybransjens mest respekterte låtskrivere, som også sto bak en av Paisleys tidlige store hits, duetten med Alison Krauss, «Whiskey Lullabye» (Bill Anderson/  Jon Randall). Bill Anderson synger også sammen med Paisley på «Dying to see her».

«Grey Goose Chase» og «Solar power girl» serveres sammen med rapper Timbaland, uten at twangfaktoren i Paisleys Telecaster dempes overhode.

Brad Paisley har solgt over tolv millioner album siden debuten med Who needs Pictures i 1999 og Love and War er hans tolvte studioalbum. Han ble valgt inn i Grand Ole Opry allerede i 2001, bare 28 år gammel.

Brad Paisley har besøkt Norge for fem tidligere konserter, men det er nå over tre år siden han var her sist.

MELDING TIL VÅRE GJESTER: Det er ikke lov å ta med profesjonelt fotokamera inn på arenaen!

 

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere