Brad Paisley

Brad Paisley

USAs ledende countryartist står på scenen under Countryfestivalen Seljord 2017!

Den amerikanske countrysangeren Brad Paisley har et usedvanlig godt forhold til Norge. Han har spilt hele fem konserter her siden 2010; på Notodden, i Oslo og i Stavanger. Ved siden av Alan Jackson har han også vært den mestselgende countryartisten i Norge det siste tiåret.

Brad Paisley har ord på seg for å servere et av countrymusikkens mest spektakulære sceneshow med utstrakt bruk av visuelle virkemidler, uten at det går på bekostning av det musikalske håndverket. Paisley stiller alltid på scenen med bandet som spiller på platene hans, The Drama Kings, noe som er nokså uvanlig i countrybransjen.  

Karrieren

Brad Douglas Paisley ble født i Glen Dale i West Virginia i 1972, og han plukket svært tidlig opp gitaren, godt hjulpet av bestefaren sin. Han var ikke mer enn tretten år gammel da han gikk sammen med en gjeng voksne musikere og startet sitt første band, Brad Paisley and the C-Notes. Det er ingen tvil om at Paisleys overlegne evner på gitar har vært en vesentlig faktor i å skaffe han den store countrykarrieren. Han er kjent for å spille på en Fender Telecaster, alltid malt i en spesiell variant av det såkalte psykedeliske Paisley-mønsteret. 

Brad Paisley er også en av få artister som har solid bakgrunn for å takle de rent forretningsmessige aspektene ved det å være artist. På midten av 1990-tallet tok han en bachelorgrad i forretningsadministrasjon ved Belmont University i Nashville. Han fikk raskt også en publishing-avtale med et musikkforlag og startet sin karriere i Music City, USA, med å skrive sanger for andre countryartister, blant andre David Ball. 

Prisvinnende stjerne

I 1999 slapp Brad Paisley både sitt første album “Who Needs Pictures”, og oppnådde sin første nummer èn hit med låten “He Didn`t Have To Be”. Siden den gang har han lykkes med å plassere ytterligere tjueto låter på førsteplass, hvorav tjue av dem er skrevet av han selv. Det siste er høyst uvanlig i Nashville, der det som oftest er andre låtskrivere som faktisk har skrevet og komponert sangene artistene fremfører. Paisley har gitt ut 11 album, inkludert en juleplate og det halvveis instrumentale albumet “Play”. På sistnevnte demonstrerer han hvilken divisjon han tilhører som gitarist. På sangen med den morsomme tittelen “Cluster Pluck” utveksler han halsbrekkende Telecaster gitar-akrobatikk sammen med de som anses å være verdens beste countrygitarister; James Burton, Vince Gill, Albert Lee, John Jorgenson, Brent Mason og Redd Volkaert. “Play” inneholdt også en duett, “Start A Band”, med en annen av Nashvilles ledende sangere/gitarister, australske Keith Urban.

I Norge er det en annen duett som virkelig har slått an på radioene, “Whiskey Lullaby”, der han synger sammen med Alison Krauss. Sangen er å finne på Paisleys tredje album “Mud On The Tires” fra 2003. Her tar han for seg et så ømtålelig emne som alkoholisme, som illustreres tydelig gjennom en følelsesladet musikkvideo (musikkvideoen finner du nederst i saken).

På oppfølgeralbumet “Time Well Wasted” (2005) tilnærmer Paisley temaet med en mer humoristisk synsvinkel på sangen “Alcohol”, der teksten går som følger; “…helping white people dance…” og “…you`ll have some of the best times you`ll never remember…”. Albumet inneholder også duetter med Dolly Parton og Alan Jackson.

Brad Paisley har en imponerende merittliste. Han har mottatt tre Grammy-statuetter, fjorten ACM-awards, fjorten CMA-awards og to AMA-awards.

Til sommeren kommer altså denne fantastiske mannen til Seljord, og mens du venter kan du lene deg tilbake og se musikkvideoen til “Whiskey Lullaby”!

Bestill billetter nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere